2008. ÉVI BESZÁMOLÓK

 

Őszi Találkozó Csokonyavisontán - 2008. október 23-26.

Jó hangulatban, az időt pihenésre szánva zajlott le az évad záró találkozója Csokonyavisontán október 23-26 között 26 egység részvételével.
A BCC tagjain kívül három egység Szekszárdról, kettő Somogy megyéből, egy egység Zalából is megtisztelte rendezvényünket. Az égiek kegyesek voltak hozzánk, megúsztuk csapadék nélkül. Néhányan felelevenítettük a csokonyavisontai nyitótalálkozó hideg vizes láb- és elősátoroztató pocsolyáit, de egyáltalán nem hiányoltuk, kellemesebb volt a strandon a meleg vízben ázni. Az ünnepre való tekintettel programot nem szerveztünk, mindenki az igényeinek megfelelően saját maga gondoskodott a szórakozásáról. Hosszú, éjszakába nyúló beszélgetések zajlottak, új barátságok szövődtek. Csütörtökön közös ebédet fogyasztottunk el, a Varga Feri által készített töltött káposzta mindenki maximális tetszését elnyerte. Szombaton este a Rózsa lángosának is nagy sikere volt, amit forralt borral öblítettünk le. Természetesen a segítők nélkül egyik étel sem lett volna ilyen tökéletes, köszönet érte mindenkinek, készítőnek és segítőnek egyaránt.
Az évad záró aktusaként a Borsós Zoli által produkált tűzijátékban gyönyörködhettünk, ami közben mindenki azon kesergett, hogy most hosszú ideig mellőznünk kell a kempingezés nyújtotta örömöket.
Bízom benne, hogy a tél után újra sok közös rendezvényen találkozunk, sikerül a jövő évben is a BCC vezetőségének színvonalas találkozókat szervezni. g

Kálmán József

Nyári Találkozó, Tiszakécske - 2008. július 18-27.

https://picasaweb.google.com/109789809897771591247/NyariTalalkozoTiszakecske2008

 

IX. Adria Rally - 2008. június 20-29.

9. Adria Rally ragyogó időben, némi zavaró momentumokkal

Majdnem tíz órás utazás után értünk június 19-én a Pag szigeten lévő Novaljára, ahol a Straskó kempingben került megrendezésre a 9. Adria Rally a Horvát Kempingszövetség szervezésében. A kemping az évek folyamán óriási fejlődésen ment keresztül, területének nagy része parcellázva lett, sok mobilház került telepítésre, és a vizesblokkok nagy része is fel lett újítva. A rallyre sok kempingszövetség kapott meghívást, lengyelek, csehek, szlovákok, szlovének, bosnyákok, sőt Vajdaságból is érkeztek résztvevők. Magyarokat hivatalosan két szervezet az MHKK és a BCC képviselte, azonban szép számmal találkoztunk MCCC-s kempingezőkkel is. Annak ellenére, hogy a szervezetten részvevő BCC tagokról pontos (és tudtommal az MHKK részéről is pontos) kimutatást kapott a kemping, hány lakóautó, lakókocsi, sátras utánfutó és sátor lesz jelen, a szükséges terület biztosításával először kissé hadilábakon állt a kemping recepciója. Így fordulhatott elő, hogy a BCC kilencven fős résztvevő társasága két részre szakítva zárta közre a rally többi résztvevőjét.
A következő napokban - nem kevés szerepe lehetett a ragyogó időjárásnak - megnyugodtak a kedélyek, és mindenki átadta magát a pihenésnek, fürdőzésnek, a napozásnak.
Hétfőn (23-án) este borozgatással és a horvát szövetségtől ajándékba kapott sajtok elfogyasztásával egybekötött megbeszélésen egy nagyobb szervezett Rab szigeti kirándulásban egyeztünk meg, valamint több kiscsoportos kirándulás lehetőségét vetettük fel.
Ennek keretében a Krka vízesés relatíve közelsége miatt a Szommerékhez csatlakozva kirándultak többen, visszaúton megnézve Zadar nevezetességeit is.
Egy másik csoport kirándulást tett Lunba, a sziget felső végénél lévő kis településen.Nyaka Ildiékhez csatlakozva többen zadari sétát tettek.
Csütörtökön (26.-án) több, mint 30 fővel hajókirándulást tettünk Rab szigetre, Rab városában. A hajóút szervezésénél a nyelvi nehézséget áthidalásában nagy szerepet vállalt Haffner Laci, amiért külön köszönet illeti. A kirándulás annak ellenére, hogy a megjelenő idegenvezető magyarul nem tudott, így szolgálatait sem tudtuk igénybe venni, jól sikerült, Nyaka Ildi rögtön feltalálta magát, és rögtönzött idegenvezetést prezentált. A melegtől bágyadt társaság még a visszaindulás előtt Rabon is hűsítette magát az Adria kellemes vizében.
Az idő ragyogó volt, de sajnos rohant is, még egy teljes nyugalmas nap péntek volt, hiszen a szombat délután és este már a hazaútra készülés jegyében telt el, és vasárnap indultunk haza. 
Összességében jó találkozó volt, a kellemetlenségek hamar feledésbe merültek, és irigykedve hagytuk ott Tumpekéket, akik még egy héttel megtoldották a nyaralást. A meghívásért és ajándékcsomagért köszönetet mondunk a horvát kempingszövetségnek, az UKH-nak.

Pojányi János

 

Kiskunmajsai találkozó esküvővel fűszerezve - 2008. Május 9-12.

A hétvégén tartottuk a pünkösdi találkozónkat. Nagy örömünkre 32 egység vett részt. A gyorsabbak már pénteken elfoglalták a helyüket, de szép számmal jöttek még szombaton is. Eredetileg nem terveztünk semmilyen programot, de az elmúlt találkozón Nagy Bálint és kedvese Erika, elszólták magukat, hogy a nyáron, augusztusban összeházasodnak. Ettől a pillanattól többeknek is, de főleg Nyaka Ildikónál beindult az a bizonyos vezérhangya, ami elindította a lavinát. Elkezdődött egy nagyszabású összebeszélés szervezkedés egy BCC-és esküvőről. Mentek az infók az éteren keresztül ki mit készít, mit hoz. Persze az ifjú pár teljes kizárásával. Szombaton mindenki hozta, csinálta a kirótt feladatát titokban, de mégis nyíltan. .Este 17 órakor Galambos Józsi jelzésére indult az akció zsíros kenyér party előkészületeivel. Kente a kenyeret öreg, fiatal és még a menyasszony is. Majd elcsalták Őket egy kis öltözködésre, addig elkészültek a tanuk is,a vőfény is no meg a pópa is aki összeadja Őket. A kikérések után a jegyespár és a násznép elindult a felállított kápolnához ahol Isten színe, és mindenki előtt fogadalmat tegyenek szándékukról. Az esküvőt György testvér celebrálta teljes meghitt átérzéssel. Majd következett az ajándékok átadása, ahol a kemping vezetője, Balogh Zsolt átadta a kemping ajándékát, és jókívánságát. Még az esküvő alatt Galambos Reni és Viki feldíszítette az ifjú pár lakókocsiját, és kihelyezték a délelőtt elkészített táblát, hogy mindenki tudtára hozza, hol helyezkedik el a nászutas lakosztály.A lakodalom egy nagyszabású kajával, tánccal és nótázással ért végett. Vasárnap a pihenésé és a fürdőzésé volt a főszerep. Az elfáradt táncos lábakat ki kellett kúrálni egy jó kis termálvizes fürdővel, felelevenít az elmúlt nap legszebb pillanatait.
Hétfő reggel piacnapot tartottunk ahol a kofák gyerekek voltak. Három kislány kikiáltására elkezdődött a piac, pólókat, zászlókat és matricákat lehetett vásárolni. Galambos Reni erre az alkalomra verseit írt, és ezt betanulva jártak sátrak közt szavalva buzdításra ösztönözni a leendő vásárlókat. Íme a vers:

A múltba visszanézve valami fáj,
Valamit keresünk, ami csupa szép és báj.
Nélküle szomorú, üres ez az élet
Ez ellen kell lépned, gyere és vedd meg!
Itt a póló amit úgy keresel,
Van S-es, L-es és még XXL.
BCC s-nek ez a szép,
Pólójáról mesél rég.

Sajnos hamar letelt a hétvége ,és szomorúan de pihenten kezdtünk a tábort bontani, de ígértük hogy a nyári találkozóra újra összejövünk, és jókat nevetünk, játszunk, mulatunk. g

Galambos József

 

Nyitótalálkozó Agárdon - 2008. Április 30 - Május 4.

Megérkeztünk szerda dél körül az agárdi kempingbe. Az előzetes információk szerint 130-150 férőhelyes kemping füvesített területen helyezkedik el. Óriási nyüzsgést találunk, a kemping személyzete gőzerővel szépíti és építi a kemping területét, hogy a találkozónk kezdetére elfogadható környezetet biztosítson számunkra. Megtudjuk, hogy húsvét után fogtak bele a nagyszabású átalakítás első ütemébe, amikor a parcellás kialakítást elvégezték, az elválasztó sövényekhez öntöző rendszert építettek ki, nyári zuhanyzóhelyet, valamint hangulatos filagóriákat alakítottak ki.
A második ütem - a vizesblokkok átalakítása - elkészülte után figyelemre méltó kemping kerekedik itt.
A második nap a fürdővel való ismerkedés jegyében telt el, és este került sor a megnyitóra, melyet egy kis kvíz játék követett. Ebben Müllerék csapata jeleskedett, megnyerve a felajánlott Fünfkirchen pezsgőt. Persze a többiek sem maradtak "szárazon", hiszen a kemping vezetése a találkozóra tetemes mennyiségű palackozott - a Csóbor pincészetből származó - agárdi Merlot ajánlott fel. Ebből minden résztvevő egység részesült, sőt maradt a következő találkozóra is.
Másnap délelőtt a fehérvári Bory várat látogattuk meg, melyet rövid belvárosi séta követett. Délután a pár száz méterre lévő agárdi pálinka főzdében ismerkedtünk a pálinkafőzés fortélyaival egy kóstoló keretében, melyről jó hangulatba tértünk vissza a kempingbe. Napközben Szűcsné Olga és Paksi Hajni szorgoskodott a szombat esti játék szervezésével, melyért köszönet illeti Őket.  Agárdon zajlottak a Velencei-tavi fesztivál eseményei, mely több tagunk érdeklődését is felkeltette.
Szombaton került sor a szellemi játékra, melyen több beutaló mellett Balogh Úr, a kiskunmajsai kemping vezetőjének a karton palackozott bor ajándéka is gazdára talált. Sajnos az idő szaladt, már a vasárnap jött el, és egy kiadós fürdőzés után elkövetkezett táborbontás és hazautazás ideje.

Kovács Gábor

 

Nyílt Nap a Malomvölgyben- 2008. Április 19.

A negyedik alkalommal nem volt nagy szerencsénk! Mondogatták, hogy a szabadtéri programokat inkább vasárnapra halasszuk, mert szombaton eső várható. Ugyan már! Szombatra volt tervezve, szombaton is tartjuk!
Aki kora reggel jött az még a harmatos fűvel találta szembe magát, majd egy óra múlva ez lett volna a legkisebb gond! Nagyon esett! Sokat. Szerencsére egy-két előtetőt, pavilont még sikerült felállítani, így alóla nézhettük a szűnni nem akaró esőzést. Megérkeztek az ebédfőző bajaiak és a komlói íjászok is. Az autókban ülve várták, míg végre 11-kor abbamaradt az esőzés és pár perc alatt kisütött a Nap! Kicsit késve, ázva, sárosan, vizesen, de kezdődhet a BCC Nyílt Napja. A komlói Hétdomb Íjászegyesület jóvoltából a pocsolyáktól hemzsegő focipályán láthattunk egy bemutatót, majd az ebéd is elkészült. Galambos Józsi és Nagy Géza volt a két főszakács. Magukat nem kímélve, csurom vizesen, de lefőzték a 200 adag babgulyást, amivel mindenki jóllakhatott! Köszönjük nekik és segítőiknek az önfeláldozó munkát! A finom ebédet követően a bátrabbak kipróbálhatták a különböző fajtájú íjakat és volt aki néha-néha már a céltáblát is eltalálta. Késő délután Balika Pista jóvoltából, egy vicces játékra került sor, mely a "Kocsijáték" névre hallgat. (Aki tavaly ott volt Nagyatádon, az már ismerheti.) 11 résztvevőt "ugráltathatott" a mese szerint. A hibázóknak pedig inni kellett. Persze nem vizet. Így még többet hibáztak. Megvolt délutánra is az elázás! Köszönjük Pista!
A szórakoztató, nagy derültség mellett zajló játék után a gyerekeké volt a főszerep. Most ok mutathatták meg, hogy melyikük milyen ügyes. Csokiért, édességekért, apróbb ajándékokért folyt a küzdelem. Eközben akinek még maradt energiája, száraz holmija, az neki állhatott nyársalni. A nagy beszélgetések, nyári programtervezések, íjászkodás, vetélkedő közben pillanatok alatt elfutott az idő és lassacskán véget ért az esősre, sárosra, de ennek ellenére jó hangulatú Nyílt nap! g

Kovács Gábor

 

Húsvéti Találkozó - 2008. Március 21-24.

"HAVAZÁSTÓL-NAPSÜTÉSIG" 
A BCC HÚSVÉTI TALÁLKOZÓJA

Az idei első találkozón az időjárás meglehetősen sokszínű volt, de ez nem tántoríthatta el azokat a kempingezőket, akik alig várták, hogy végre elkezdődjék a kempingezés. Esett az eső, sőt, "hullt a pelyhes fehér hó", de azért kaptunk a napsütésből is. Pénteken és szombaton délelőtt érkezett a társaság, ki-hogyan ért oda. Végül 20 egység gyűlt össze, és ez elég jó arány, hiszen csak 3 egység nem jött el azok közül,a kik előzetesen jelentkeztek.
Szombaton délután kezdődött a húsvéti készülődés. A férfiak hatalmas üstbe hordták a vizet, ebben főttek a BCC húsvéti házi sonkai, melyeket fel kellett darabolni, akkorák voltak. A nők sem tétlenkedtek, ők a tojásfestéssel voltak elfoglalva. Alaposan megmosták őket, festővizet készítettek, viaszt olvasztottak, festéket és ecsetet készítettek elő a díszítéshez. Aztán elkezdődött a MUNKA.... A férfiak meg-meglátogatták a bográcsot, szimatolgattak az illatokat, a nők pedig elvonultak a "konyhába" és tojást festettek. A frissen főtt tojásokra olvasztott viasszal mintákat irókáztak, azután a festőlébe tették őket, amíg elérték a kívánt szint. Ezek a hímes tojások asztali dísznek készültek, no meg a locsolóknak, de gondoskodni kellett a tojásfára kerülő tojásokról is. A műanyag tojásokat másik fajta festékkel kellett megmintázni. Festett kicsi és nagy, meg néhány férfi is beszállt a festegetésbe, és be kell vallani, nagyon is ügyesek voltak. Volt egy különleges díszítési mód is, az egyik BCC tagunk gyöngyös tojást készített, igazán különleges volt. Bár tojásfestő versenyt hirdettünk, végül mégsem lett verseny, hiszen annyi de annyi szépség született, és mindenki olyan boldogan ügyeskedett, hogy nem lehetett "eredményt" hirdetni. Ez egy újabb alkalom volt, hogy kifejezhessük elkötelezettségünket a klub iránt, az üvegfestéssel készült hajó és a Halloween tök után ismét BCC alkotás született, két tojásra ismét rákerült a BCC neve. Az alkotója inkognitóban maradt, egyszer csak az asztalra került... Mikor megtaláltuk, felkiáltottunk örömünkben. Mire felállítottuk a tojásfát, és ráaggattuk a tojásokat besötétedett. Jöhetett a beígért forralt bor a lángossal. Ezúttal a forralt bor vörösborból készült, a fiúk főzték, és nagyon finom lett. A lángost pedig ez alkalommal is az asszonyok készítették. A kefires lángost tárcsában sütötték a szorgos kezek, készült a fokhagyma hozza, reszeltek a sajtot. Szálltak az illatok, az emberek a bogrács és a tárcsa körül topogtak, várták, hogy mikor készülnek el. A hűvös estén jól esett a forralt bor, melyből mindenkinek több pohárral jutott, és a lángos is, melyből szinten nem csak egyet lehetett megkóstolni. Közben a sonkák is megfőttek, kitettük hűlni, de meg jó, hogy szemmel tartottuk őket, mert egy hívatlan látogató is megerezte az illatokat. Egy róka fente a fogat a sonkára, éppen az utolsó pillanatban vettük észre, ott állt és figyelt ugrásra készen. Elkergettük. Mi akartuk megenni a sonkát másnap reggel.
Vasárnap reggel kilenc órakor volt a közös húsvéti reggeli. Összetoltuk az asztalokat, mindenki hozta a húsvéti szalvétát, tányérját, poharát és az elmaradhatatlan kis húsvéti mütyürkéket az asztalra: kis díszeket, kosarakat, kabalákat, igazan ünnepi volt a díszítés. A találkozó résztvevői mind asztalhoz ültek, ahol aprócska csokinyuszi várta őket meglepetésként. Nagy pecsenyetálakon illatozott a felszeletelt sonka és a főtt tojás, csemege és erős torma, valamint forró tea kínálta magát hozzá. Nem kellett biztatni senkit, mindenki jóízűen evett és közben örült, hogy az időjárás megkegyelmezett és együtt fogyaszthatjuk el a hagyományos húsvéti reggelit. Reggeli közben a Müller Józsi úgy gondolta, hogy ő a hagyományokkal ellentétben inkább ma locsolkodik, mert másnap mar nem fogadhatja el a szívesen kínált pálinkát a piros tojáshoz, hiszen táborbontás lesz. Hangos tülkölés volt a jel, hogy ő bizony elkezdi. Kezében a kölnijével minden nőhöz odalepett, és nem kivételezve, ugyanazt a verset mondta el a hallgatóság nagy derültségére. Hát nem volt kis teljesítmény.... A reggeli után örömmel fedeztük fel, hogy nemcsak csokinyuszit, de csokitojásokat is hozott a BCC nyuszi, mely az autók szélvédőjén várta, hogy megtalálják őket a kemping vendégei.

Több német házaspár fejezte ki köszönetét érte. A bőséges reggeli után ismét jólesett elmerülni a forró vízben. A hétfő reggel a locsolkodásé. Ezt így gondoltak az égiek is, mert nem kíméltek bennünket. Mikor reggel felébredtünk özönvízszerű állapotokkal tálaltuk szemben magunkat. Állt a víz mindenütt, szinte nem volt olyan elősátor, ami száraz maradt. Víz volt bőven. No, de ez nem tántoríthatta el a BCC férfiúit, gumicsizmában elindultak locsolni a hölgyek legnagyobb "örömére". Sokféle verset hallhattunk, régieket, újakat és egy saját költésűt is, ami így hangzott:

"Húsvét hétfő reggelén 
kölnivízzel kelek én. 
A BCC-nél körbejárok,
minden leányt megtalálok. 
Kölnivízzel locsolkodok, 
s ha puszit ide kapok, 
letekerem a kupakot, 
s rád locsolom az illatot."

A délelőtt és a délután a kármentesítéssel, pakolással telt, és azzal, hogy a kevésbe szerencséseket valamilyen módon kirángassák a sártengerből. Voltak, akik nemhogy a lakókocsival, de meg az autójukkal sem tudtak kijönni. Végül minden megoldódott, mindenki hazajutott, hogy fel tudjon készülni a következő rendezvényükre, az április 19-én megrendezendő Nyílt napra. g

Kálmán József

 

BCC Közgyűlés - 2008. Január 18.

A BCC 2008. január 18-án a pécsi Hadkiegészítő Parancsnokság nagytermében tartotta meg a Közgyűlését, melyen mintegy 60 fő vett részt. A Közgyűlés levezetésével Buzády Györgyöt szavazták meg a tagok. A napirendi pontoknak megfelelően Nyaka László elnök megtartotta beszámolóit. Tekintettel arra, hogy az Elnökség négy éves mandátuma lejárt, ezen a Közgyűlésen rendhagyó módon nemcsak a tavalyi évet kellett értékelni, hanem a megalakulásunk óta eltelt 4 évet is. 

Tervezett programok:

2008. február 16. Kempingbál a Laterum Hotelben
2008. március 21-24. Húsvéti találkozó Csokonyavisontán
2008. április 19. Nyílt nap a Malomvölgyi tónál
2008. április 29. május 04. Nyitó találkozó (tervezett helyszín Agárd)
2008. május 09-12. Pünkösdi találkozó Dávodon
2008. június 20-29. Adria Rally Horvátországban PAG sziget STRASKO
2008. július 18-27. Nyári találkozó Tiszakécskén
2008. szeptember 12-14. őszi találkozó (helyszín szervezés alatt)
2008. október 22-26. Zárótalálkozó Csokonyavisontán 

Ezt követően Nyaka László megköszönte a bizalmat és az Elnökség tagjainak nevében leköszönt. Ezután a Jelölő és Szavazatszámláló Bizottság tagjai (Müller Józsefné, Farkas Rudolf és Tumpek Ferenc) lebonyolították az új Elnökség választását, melynek eredményeként az alábbi tisztségviselők kerültek megválasztásra:

Elnök: Nyaka László, Alelnök: Kovács Pál, Titkár: Kovács Gábor, Elnökségi tagok: Buzády György, Galambos József, Kálmán József, Karádi Károlyné, Pojányi János és Rapcsák László. A FEB tagok: Bodnár Lászlóné, Deverdics József és Hutai Lászlóné. 

A megjelentek szavaztak a tagdíj emeléséről is, négy változat közül választották ki az alábbit:

felnőtt 2.000 Ft, nyugdíjas és gyerek 16-18 év között 1.500 Ft, pártolói 750 Ft, gyermek (0-16 év) 0 Ft.

Megszavazásra került a 2008. év költségvetése is. A Közgyűlésen lehetőség volt a tagdíj és a bál befizetésére, valamint a Karavándor Magazin előfizetésére is.

Adok-veszek

Képek a BCC életéből

Aktuális idő

2024. június 14.